Tips voor oppompen / onderhoud Risja handbal

Tips voor oppompen / onderhoud Risja handbal

Onze Risja handbal ballen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Hieronder volgen wat tips over het oppompen van de bal zodat je er langer plezier aan beleeft.

Voordat je de bal oppompt, altijd de naaldnippel in ventielolie dompelen. Het beste kan je deze handeling regelmatig herhalen. Doordat je de ventielolie gebruikt, vermijd je het losspringen van de binnen bal door de droogte van het ventiel. Let er verder ook op dat je bij het opblazen van de bal de naaldnippel loodrecht in het ventiel steekt om zo de kans te verminderen dat je de binnen bal lekt steekt !

Alleen een warme handbal oppompen, minimaal kamertemperatuur (bij oppompen van een koude bal bestaat de kans dat de bal een ei vorm krijgt). Begin met het oppompen van een handbal door er eerst een beetje lucht in de doen, zorg er dan voor dat er in de handbal geen vouwen zitten waardoor de binnen bal klem kan komen te zitten. Pomp de bal op met een beetje overdruk, maximaal 0,4 bar. Zo kan de bal zo snel mogelijk zijn gewenste ronding afgeven en verdwijnt de overbodige lucht tussen de binnen- en de buiten bal. Daarna breng je de bal op de juiste spanning, tussen de 0,3 en 0,4 bar.

Wat ook zeer belangrijk is:

Na gebruik de bal regelmatig reinigen om zo zandresten en andere vuiligheden die tijdens het gebruik tussen de naden komen te zitten te verwijderen. Zo ga je de verharding van je naden tegen! Het is geen probleem om de bal in een warm sopje goed te wassen. (Dit kan alleen met handballen gemaakt van natuurlijk rubber.) Belangrijk is wel dat je de bal vervolgens op kamertemperatuur goed laat drogen. Let op, ballen gemaakt van synthetisch materiaal kan je niet wassen.

Laat ook regelmatig een klein beetje druk uit de ballen, vooral in natte toestand, dat geeft de buitenkant van de binnen bal en de binnenkant van de bal de gelegenheid om op te drogen. Waarna je de bal terug op de gewenste druk kan brengen vóór gebruik! Zoals hierboven vermeldt de bal altijd op kamertemperatuur drogen en opbergen, een bal kouder dan kamer temperatuur niet gebruiken en oppompen.

Comment (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Snelle verzending

Persoonlijke afhandeling

Binnen 14 dagen retourneren

Support via +31 657307865

X
X